Autor: Douglas Adams
Data publicarii: 1979
Genuri: Clasice
Descrierea cărții «Ghidul autostopistului galactic» de Douglas Adams
Conține toate cele cinci romane ale seriei
NU INTRA ÎN PANICĂ!
„Ideea mea preferată era să scriu ceva care să combine comedia și genul science-fiction. Această obsesie mă ducea la disperare și mă înfunda în datorii. Nimeni nu era interesat de proiectul meu. Într-un târziu, a apărut un om, un producător de emisiuni de la BBC, pe nume Simon Brett, care avea aceeași idee: să combine comedia cu genul science-fiction.“
Douglas Adams
Arthur Dent hoinărește prin galaxie cu un amic, intră în tot felul de încurcături și ajunge invariabil într-un talmeș-balmeș din care nu lipsește nimic. Cartea scriitorului britanic este o parodie SF inegalabilă, iar Douglas Adams este un magician de o inteligență sclipitoare. Ghidul autostopistului galactic rămâne lectura obligatorie pentru fanii SF, dar și pentru oricine e pasionat de sitcomurile britanice sau de Monty Python.„Douglas Adams este creatorul fenomenului numit Ghidul autostopistului galactic, cea mai surprinzătoare odisee spațială!“
Publishers Weekly
„E SF și are haz… E o nebunie inspirată, care aruncă în aer toate clișeele SF-ului“
Fragment din cartea „Intoarcere in Bucurestiul interbelic” de Ioana Parvulescu:
„Pentru bucurestenii dintre razboaie, actrita Leny Caler e una dintre cele mai cunoscute figuri, insa, dupa ce a emigrat catre sfarsitul anilor ’50 la Berlin, a fost complet uitata. Si totusi fusese una dintre cele mai vizibile persoane. Mai toti scriitorii au admirat-o, mai toti cronicarii teatrali au rasfatat-o. Ca director al Teatrului National, Liviu Rebreanu i-a luat apararea la o premiera, cand un grup de huligani antisemiti a huiduit-o, si a condus-o grijuliu pana acasa. Camil Petrescu i-a citit din cartile proprii sau ale altora, i-a fost profesor, a invatat-o sa joace, i-a scris scrisori. Sebastian a compus pentru ea, si in urma unui pariu cu ea, Jocul de-a vacanta, iar in notele lui zilnice eroina principala a piesei, Corina, e numita, mereu, Leni. Tudor Musatescu, pe vremea cand nu era decat indragostitul „Tudorel”, i-a dedicat toata opera dramatica viitoare. intr-o noapte de iarna incarcata de nameti i-a povestit in detaliu subiectul unei piese in care rolul principal i-ar fi revenit: dupa ani, piesa a fost scrisa si s-a numit Visul unei nopti de iarna. Coarda poetica, cand jucausa, cand plina de melancolie, care leaga piesa lui Sebastian de cea a lui Musatescu, se datoreaza, probabil, muzei comune. Elly Roman a compus cantece de muzica usoara pentru vocea ei. Lucia Demetrius scrie, in anii ’50, un rol in Trei generatii, ca s-o ajute. Tudor Arghezi, destul de retinut in ceea ce priveste articolele de lauda a contemporanelor lui, publica o Inscriptie, cumplit de gingasa, aparuta intr-o duminica a anului 1930 in Bilete de papagal: „Vezi, ca nu esti frumoasa ca o actrita, ca o cantareata, ca o femeie. Esti o bijuterie, albastra in lumina ochilor, cu mozaicuri, cu metale si cu vapseli imposibile in sangele dumitale, daca ai. Trebuie sa fii din sticla si azbest. Trebuie sa fi venit de prin minerale si o sa intrebam daca nu mirosi a platina sau a chihlimbar. Vezi, curata ca o scoica si iute ca o biciusca agera si zvelta, dumneata esti mai mult decat o actrita si personagiul dumitale tine dincolo de marginile unei piese de teatru, in care te pui sa joci ca intr-o fresca de biserica. Daca ai fi fost fata mea, te-as fi inchis intr-o vitrina si as fi pus langa dumneata icoana ierodiaconului Stefan si un ciubuc de lemn de cires. Ti-as fi dat sa rontai margaritare si sa te adapi dintr-un flacon cu parfum de rasina.” Leny are 26 de ani la acea data. Pare, asadar, cu neputinta, daca ne gandim cat de importanta a fost prezenta ei in anii dintre razboaie, uitarea totala in care a intrat dupa plecarea in Germania. Dar, ca in cazul atator alti exilati, nu mai e permis ca numele ei sa fie pomenit in mod oficial. Cum rolurile din spectacolele de teatru nu pot fi puse in rafturile bibliotecilor, ci traiesc doar o seara si doar prin ochii spectatorilor, curand nici neoficial nu s-a mai vorbit de Leny Caler.”
Citiți online cartea «Ghidul autostopistului galactic» de Douglas Adams
Ghidul Autostopistului Gala… by login29
Descarcă gratis cartea «Ghidul autostopistului galactic» de Douglas Adams
În biblioteca noastră online, Electronice-Cărți.com, veți descoperi o colecție variată de lucrări din diverse genuri, scrise de autori români și străini renumiți. Fie că este vorba de scriitori contemporani sau de clasici care au lăsat o amprentă durabilă în istoria literaturii, la noi veți găsi titluri pentru toate gusturile.
În secțiunea dedicată cărților despre prizonieri, puteți descărca sau citi online întreaga carte «Ghidul autostopistului galactic» de Douglas Adams complet gratuit, fără necesitatea înregistrării sau trimiterii de SMS-uri. Vă oferim flexibilitatea de a alege formatul care se potrivește cel mai bine dispozitivului dumneavoastră – fie că este vorba de fb2, txt, rtf, epub, mobi sau pdf – pentru a putea citi pe un eBook reader, telefon Android, iPhone, PC sau iPad.
Înainte de a începe lectura sau descărcarea versiunii complete a cărții, vă invităm să parcurgeți recenziile și adnotările disponibile, precum și opiniile altor cititori care au evaluat deja această lucrare. Punem un accent deosebit pe citatele selectate din carte – acestea sunt pasaje care vă vor ajuta să înțelegeți mai profund esența poveștii, să descoperiți personalitățile personajelor și să vă conectați cu ideea principală a narativului.